Анастасія Лавренішина написала сценарій до екранізації своєї повісті «Дрімучий ліс»

Анастасія Лавренішина написала сценарій до екранізації своєї повісті «Дрімучий ліс»

За книжкою Анастасії Лавренішиної «Дрімучий ліс» створюють повнометражний анімаційний фільм. Про це Читомо повідомила творча група проєкту. 

У фентезійній повісті йдеться про дівчину Уляну, як змалку мешкає у моторошної чаклунки, яку називають просто Старою. Одного разу стаються дивні речі: подруга зникає, перетворившись на дерево, а у ліс прибув чужий Сірий Вовк, за яким відмовляється ходити його тінь. Тоді Стара відправляє Уляну серед ночі в той закуток Дрімучого лісу, де сама не буває, і вимагає, щоб Уляна принесла їй звідти Відьомську книгу.

 

Цього року команда проєкту за підтримки Українського культурного фонду створила презентаційний пакет, до якого входить сценарій майбутньої стрічки, сторіборд і тизер.

 

«Сам сценарій наразі не сильно відрізняється від книжки. Єдине, довелося побудувати лінійну оповідь, перенісши флешбек із середини на початок та пропрацювали головну антагоністку − Рогату Чаклунку, яка завдає шкоду Дрімучому лісу», − зазначили учасники проєкту.

 

Нещодавно на фейсбук-сторінці фільму оприлюднили його тизер.

Сценарій до майбутньої стрічки написала сама авторка фентезі − Анастасія Лавренішина, а режисером виступив Анатолій Лавренішин. Над ним також працювали композитор Антон Байбаков, звукорежисерка Марія Нестеренко та кольористка Катерина Гусак. Ця команда працювала над повнометражним мультфільмом «Віктор_робот», який цього літа був у широкому прокаті та нещодавно здобув перемогу на грузинському міжнародному кінофестивалі Tofuzzi.

 

В ексклюзивному коментарі Читомо письменниця і авторка сценарію Анастасія Лавренішина розповіла:

 

«Ми уже завершили етап розробки. Маємо рецензії на сценарій від викладача сценарної майстерності Дениса Замрія, відгук на сторіборд від викладачки анімації Олени Касавіної. Наш офіційний тизер є для того, щоб ходити на пітчинги. Водночас це і буктрейлер для книжки. Уже плануємо участь у різноманітних пітчингах: як українських, так і міжнародних».

 

Творча група має намір створити український мультфільм на основі фентезі у форматі 2D за допомогою доповненої реальності. Письменниця додала, що створення такого фільму − тривалий процес: «На створення «Віктора_робота» у нас пішло три роки виробництва і два роки розробки».

 

Додамо, повість для дітей «Дрімучий ліс» вийшла 2018 року у видавництві «Фонтан казок». Анастасія Лавренішина за книжку «Дрімучий ліс» отримала перемогу у премії «Еспресо. Вибір читачів-2018».

 

Оригінал статті на Suspilne: Анастасія Лавренішина написала сценарій до екранізації своєї повісті «Дрімучий ліс»

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"