Американський інститут графічних мистецтв обрав 50 найкращих обкладинок 2022 року

Американський інститут графічних мистецтв обрав 50 найкращих обкладинок 2022 року

Американський інститут графічних мистецтв (AIGA) оголосив переможців конкурсу «50 книжок | 50 обкладинок» у галузі книжкового дизайну 2022 року. Про це повідомляється на сайті організації.

 

У творчому змаганні взяли участь 487 заявок з 27 країн.

 

«Цього року серед трендових прийомів – використання відкритих палітурок, ретельно продумана послідовність сторінок і змішаний вибір паперу. Як на мене, у дизайні книжок було більше загальної вишуканості, з поєднанням естетично красивих і графічно зухвалих підходів. Хоч якість друку та майстерність були високими, іноді типографічні деталі “спотикалися”», – розповів голова журі Ендрю Сатаке Блаувельт, директор Кранбрукського художнього музею (Мічиган, США).

 

Так, до списку переможців у категорії «Обкладинки» увійшли:

 

  • Роман Кена Калфуса «Друга година ночі в Маленькій Америці» (2 A.M. in Little America), видавництво Milkweed Editions.

 

 

  • Нон-фікшн видання Алекса Божиковича «305 втрачених будівель Канади» (305 Lost Buildings of Canada), видавництво Goose Lane Editions.

 

 

  • Нон-фікшн видання Філліпа Проджера «Альтернативна історія фотографії» (An Alternative History of Photography), видавництво Prestel Publishing Ltd.

 

 

  • Роман Саші Флетчер «Будь тут, щоб любити мене на краю світу» (Be Here to Love Me at the End of the World), видавництво Melville House.

 

  • Роман Ісабель Діас-Аланіс «Вдома нікого немає» (No hay nadie en casa), видавництво Dharma Books + Publishing.

 

З повним списком переможців премії можна ознайомитись на сайті Американський інститут графічних мистецтв.

 

Нагадаємо, конкурс «50 книжок | 50 обкладинок» проводиться з 1923 року.

 

Американський інститут графічних мистецтв – професійна організація в галузі дизайну, заснована 1914 року у Нью-Йорку. Її мета організації – бути носієм стандартів професійної етики та практик для дизайнерів. Наразі AIGA налічує понад 25 000 членів і 72 відділення, а також понад 200 студентських груп по всій території США.

 

Оригінал статті на Suspilne: Американський інститут графічних мистецтв обрав 50 найкращих обкладинок 2022 року

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"