Автор автору друг?

Автор автору друг?

Автор автору друг?

Мирного вечора, друзі!

Сьогодні хочеться трохи пофілософствувати. Я недавно замислилась над тим, як добре, що в авторів-початківців є Букнет. Чудова платформа для самвидаву, де можна знайти свою аудиторію і друзів, познайомитися із однодумцями та й самостійно почитати багато прекрасних книг. Виправте мене, якщо щось забула.

Водночас, хіба не варто вважати інших авторів своїми типу конкурентами, чи що? 

Я наївно вірю, що конкуренція в данному випадку – міф чи безпідставний страх.

Так, ми всі пишемо книги, так багато з нас пишуть в однакових жанрах, але ж кожен автор створює власну книгу. На кожну книгу знайдеться свій читач, то чому б не допомагати одне одному розвиватися, вчитися писати краще та справді давати людям якісну сучасну українську літературу?

Якщо подумати, то в середньому прочитання одного роману чи повісті на 200-300 сторінок займає приблизно кілька днів чи вечорів, якщо книга викладена повністю. Коли ж йдеться про впроцесник, прочитання одного розділу займає від 15 до 30 хвилин. Тобто, читачу краще давати більше книг, щоб він довше залишався на сайті. Більше авторів, більше уваги до сервісу, більше переглядів… ну логічно ж?

Знаю, багато хто обирає одного-двох авторів і активно слідкує за їхньою творчістю, в мене також є свої улюбленці. До речі, якось треба створити список!

Але загалом конкуренція сидить лише в голові авторів, бо в реальності пропозицій на ринку української літератури настільки мало, що нам з вами колеги доведеться ще довго і плідно працювати, щоб масова укрліт справді процвітала.

Одне спостереження: найкращі читачі – автори початківці.

Так, саме так. Бо від таких людей справді просто отримати обгрунтовану критику та відгук, читачі здебільшого мовчазні та сором’язливі, а от автор знає, наскільки важливо для іншого автора отримати хоча б маленький відгук.

Тому я вважаю, що українським авторам треба дружити, а не витрачати час на сварки між собою, пересуд книг одне одного. Ставати краще разом.

А що думаєш ти?

Оригінал статті на Букнет: Автор автору друг?

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"