Авторка “Милих кісток” вибачилася перед чоловіком, який відсидів у справі її зґвалтування

Авторка “Милих кісток” вибачилася перед чоловіком, який відсидів у справі її зґвалтування

Американська письменниця Еліс Сіболд вибачилася перед Ентоні Бродуотером за хибне звинувачення у своєму зґвалтуванні 40 років тому — чоловіка визнали невинним.

Бродуотер відсидів у в’язниці 16 років і вийшов на волю 1998-го, але відтоді залишався в реєстрі осіб, які вчинили сексуальні злочини. Минулого тижня суд повністю виправдав 61-річного чоловіка. Приводом для цього стали серйозні недоліки у розслідуванні, пише Bird in Flight з посиланням на Associated Press.

Авторка "Милих кісток" вибачилася перед чоловіком, який відсидів у справі її зґвалтуванняФото: AP / Tina Fineberg

Ентоні Бродуотер

У романі-автобіографії “Щаслива” Сіболд розповіла, як пережила зґвалтування у 1981 році, коли була студенткою Сіракузького університету. Через кілька місяців вона випадково зустріла на вулиці темношкірого чоловіка, якого прийняла за ґвалтівника, і звернулася до поліції. Правоохоронці затримали Бродуотера, проте у відділку жінка не змогла упізнати його.

У результаті підозрюваного все одно визнали винним на підставі її свідчень у суді та мікроскопічного аналізу волосся. Як зазначає BBC, справу переглянули завдяки продюсеру Тіму Муччіанте, який займався екранізацією “Щасливої”. Він знайшов нестиковки у книзі Сіболд, проданій тиражем понад мільйон примірників.

У своєму вибаченні жінка сказала, що вирішила довіритися американській правовій системі, будучи 18-річною жертвою зґвалтування.

“Я точно не хотіла назавжди змінити життя молодої людини через злочин, який змінив моє”, — написала вона.

У заяві Бродуотера, оприлюдненій його адвокатами, сказано, що він із полегшенням прийняв вибачення Сіболд.

Що відомо

  • Роман “Милі кістки” Еліс Сіболд — це історія дівчинки-підлітка, яка після зґвалтування та вбивства спостерігає зі свого особистого Неба, як її сім’я та друзі бояться рухатися далі своїм життям, поки вона примиряється власною смертю.
  • Книга увійшла практично до всіх рейтингів кращих романів 2002 року і була в списках бестелерів протягом року, у тому числі за версією Publishers Weekly за 2002 і 2003 рік.
  • У 2009 році роман екранізував Пітер Джексон.

Оригінал статті на Читомо: Авторка “Милих кісток” вибачилася перед чоловіком, який відсидів у справі її зґвалтування

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"