«Абук» розповіли, які аудіокнижки найпопулярніші та скільки заробили правовласники у 2023

«Абук» розповіли, які аудіокнижки найпопулярніші та скільки заробили правовласники у 2023

В «Абук» зазначили про зростання кількості завантажень більш як удвічі з 2021 року, річну виплату правовласникам в обсягах 5 млн грн та Макса Кідрука з Іларіоном Павлюком серед авторів бестселерів. Про це розповіла генеральна директорка аудіокнигарні «Абук» Катерина Аврамчук, підбивши підсумки за рік.

«10 з 15 найпопулярніших аудіокнижок за 2023 рік в Абук — книжки українських авторів. Перше і друге місце в топі розділяють “Нові Темні Віки. Колонія” Макса Кідрука та “Я бачу, вас цікавить пітьма” Іларіона Павлюка», — йдеться у дописі.

 

Також у підсумках Абук прогнозованує 170 тис. завантажень (як аудіо, так електронних книжок): «Для порівняння, у 2021 загалом було завантажено 77 тисяч аудіокнижок. Електронних у 2021 в нашому застосунку ще не було».

 

 

Серед інших результатів — 25 тисяч сторінок начитаного тексту, що перетворились на 800 годин аудіоконтенту, запис 73 книжок (зі 110 нових аудіокниг у застосунку), а також зростання аудиторії: за рік до числа слухачів та читачів додалося 80 тис. користувачів, що на 90% більше порівняно з попередніим роком.

 

«Це все, до речі, лише тому, що частина людей обирає легальний контент, а не піратський», — додає Аврамчук.

 

Окрім того, компанія працює над вдосконаленням додатку та намагається збільшити прозорість перед правовласниками і розробила прямий доступ до статистики продажів як аудіо- так і електронних книжок. Доступ до особистого кабінету правовласникам обіцяють надати у січні.

 

Нагадаємо, що раніше Абук потрапив до короткого списку відзнаки Лондонського книжкового ярмарку International Excellence Awards

 

Оригінал статті на Suspilne: «Абук» розповіли, які аудіокнижки найпопулярніші та скільки заробили правовласники у 2023

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

90-ті, нульові й непокаране зло у романі «Хазяїн» Маркіяна Камиша

Маркіян Камиш — добре відомий читацькій спільноті як сталкер і автор романів про Чорнобильську зону. У його новій книзі «Хазяїн» не буде Чорнобиля, але будуть ландшафти української Півн

У Харкові перейменували вулиці на честь Семенка, Йогансена й Ушкалова

У Харкові перейменують 48 вулиць та 3 станції метрополітену. Про це повідомили на сайті Харківської міської обласної адміністрації.
На мапі Харкова будуть зокрема такі вулиці:

 вул. Гр

У Києві музей Булґакова знову облили червоною фарбою

19 липня будівлю Київського літературно-меморіального музею Булґакова облили червоною фарбою. Про це музей повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Замість поваги до закону, участі у грома

Завдяки проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати 20 тисяч книжок

У межах всеукраїнського проєкту «Вільні читають українською!» вдалося зібрати близько 20 тисяч книжок для поповнення бібліотек та створення мобільних книжкових куточків у 6 деокупованих

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».
За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину дв

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"