Рецензія від Володимира Шовкошитного на книгу “Маленькі історії Дарчика та Міккі”

Рецензія на книгу

Маленькі історії Дарчика та Міккі / Жанна Василівна Хома. – Київ: Видавництво «Український пріоритет», 2019. – 40 с.

 

Казка – це перший художній твір, з яким знайомиться дитина. Саме тому роль казок у вихованні надзвичайно важлива!

Збірка казок для дітей Жанни Хоми «Маленькі історії Дарчика та Міккі» – це книга про дружбу маленького хлопчика та його собаки. Дев’ять казок об’єднано циклічно та стилістично. Саме за принципом пір року укладено книгу.

Авторка – молода мама-вчителька, яка пише для сина. Саме тому з-під її пера виходять такі світлі та по-материнському добрі казки!

Особливість книги у тому, що її герої не вигадані, а справжні! Вони неабияк близькі маленькому читачу.

Казкові історії пізнавальні та змістовні. З них дитина дізнається і про народні традиції українців («У ніч на Святого Миколая», «Великодні крашанки»), і про явища природи, такі як дощ, сніг, вітер («Грибний дощ», «Сніжинка», «Повітряний змій»), і про взаємодопомогу («Хатинка для Равлика», «Золотий борщ», «Годівничка для синички»), і про бережливе ставлення до природи («Ялиночка»).

Мова казок проста та доступна. Сюжети цікаві та захоплюючі. Шрифт читабельний, ілюстрації влучні та яскраві, дизайн сучасний, якість книги найвища!

Книга ідеально підійде для сімейного читання, оскільки з перших сторінок захопить як маленького, так і дорослого читача!

Новаторством авторки є те, що у її казках відсутній поділ героїв на позитивних та негативних. Герої Жанни Хоми позитивні у всіх сенсах! Не просто як письменниця, а як педагог та мати Жанна Хома підходить до написання своїх казок. Вона плекає у дитячій душі найвищі цінності: патріотизм, духовність, людяність!

Ця книга ніколи не втратить актуальності, оскільки наскрізьна тема збірки – це тема ДОБРА! Добра, якого так не вистачає сучасним дітям.

Отже, збірка казок Жанни Хоми «Маленькі історії Дарчика та Міккі» –  це надзвичайно добра та світла книжечка. Написана мамою для сина, вона не залишить байдужим жодне дитяче серце!

 

Поет, прозаїк, публіцист, видавець, громадський та державний діяч,

перший заступник Голови Національнох спілки письменників України –  Шовкошитний В.Ф.

Рецензія від Володимира Шовкошитного на книгу “Маленькі історії Дарчика та Міккі”