Час відволіктися (серіал)

Час відволіктися (серіал)

Час відволіктися (серіал)

Видозмінений вуглець (1 сезон)

Серіал переносить нас в далеке майбутнє, де тіло людини прирівнюється к дешевій сорочці(може і не настілки дешевій, але все ж таки), тіло можна змінювати хоч кожного дня, якщо є гроші та можливість.

Увесь всесвіт побудований на можливості змінювати тіла за бажанням господаря. Де кохана бабуся сім’ї займає тіло кремезного вбивці с татуюваннями и лисою голову та бородою, але вся сім’я сприймає її ніяк інакше, як важливого родича родини, с любов’ю обіймаючись і обговорюючи проблемі особистого характеру. Що зайвий раз доказує нам схильність людей до байдужості зовнішньої оболонки, і важливості самої душі в будь якому тілі.

Нехай фінал серіалу и розв’язка історії, має банальний характер. Де мотивація одного із ключових персонажів, особисто для мене, не є досконало продуманою та необхідною, вам все ж таки доведеться здивуватися такому повороту сюжету.

Сам серіал досить відверто демонструє оголені тіла, як жінок так і чоловіків. Але як на мене, за цією відвертістю, схована схильність до байдужості к людському тілу як к чомусь значимому. Оголене тіло перестає бути чимсь інтимним. І творці проекту, с завзяттям, піклуються про те, щоб донести до глядача цю істину побудованого всесвіту, де душа ув’язнена у маленькому чіпі на затилку, є більш інтимною і значущою частиною людини.

Оголені тіла и виразна жорстокість, не все чим може похизуватися «Видозмінений вуглець». Вже згадана якісна картинка, приправлена досить закрученим и цікавим сюжетом, де детективна основа переплітається с декількома сюжетними лініями. Кожен персонаж має свою історію и мотивацію для поступків, за якими цікаво спостерігати і дізнатися що буде далі.

Що до акторського складу даного проекту. Шведській актор – Юель Кіннаман, ще з часів серіалу «Вбивство», викликав в мені лише позитивні емоції та сподівання. Високий чоловік має не аби яку харизму и впевнений акторський талант, який він зміг продемонструвати в цьому серіалі. Його зверхність і самовпевненість, с щіпочкою люті и дратівливості, добре промазані їдкими жартами, робить з нього цікавого головного героя. Це не враховуючи особистість героя, як одного із старіших людей всесвіту, який має унікальну підготовку воїна та бійця, зі своїм темнім минулим та скелетами у шафі.

Не гірший за свого візаві, Джеймс Пьюрфой, не потребує детального опису. Людина, що має за плечима чималий досвід як на телебаченні так і в великому кіно, зміг ще раз показати світу свій хист і недооцінений талант.

Хоч для акторок Марта Игареда і Дічен Лакмен, «Видозмінений вуглець», послужив трампліном для великих і дорогих проектів. Свою важливу роль для серіали вони відіграли на десятку. Приносячи серіалу жіночої силу та краси. Сумніватися в їх достовірній грі не приходиться, вони як і колеги по майданчику, привертають увагу до своїх персонажів, змушуючи співпереживати і слідкувати за їх історією.

В цілому, особисто від мене, серіал заслуговую високу оцінку – 10. За його сюжет, гарну картинку, акторську гру, і музичний супровід.

Рекомендую цінителям жанру фантастики та кіберпанку, с закрученим сюжетом.

Не рекомендую людям, які досить негативно відносяться к оголенню на екрані, та досить детально показаній жорстокості.

Оригінал статті на Букнет: Час відволіктися (серіал)

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

У Мілані відкрили читальну залу імені Вікторії Амеліної

26 березня в бібліотеці Gallaratese в Мілані відкрили читальну залу імені Вікторії Амеліної. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Український ПЕН.
Ініціатива з присвоєння зали іме

Вистава «Тигролови» отримала відзнаку «Київська пектораль»

Київський національний академічний театр оперети з виставою «Тигролови» здобув перемогу театральної премії «Київська пектораль-2023» у номінації «За кращу музичну виставу». Про це повід

Росія завдала удару по одному з університетів Херсона

Близько четвертої ранку російські війська обстріляли один із вищих навчальних закладів Херсона. Про це голова Херсонської обласної адміністрації Олександр Прокудін повідомив у своєму те

«Маленька качечка» – як працює дитяче видавництво у Франції, засноване українкою

Українська видавчиня Наталія Моспан заснувала дитяче книжкове видавництво у Франції Le Petit Canard («Маленька качечка»). Про це Читомо повідомила засновниця видавництва. 
У європейсько

Найвідоміший лесбійський комікс: Блакитний – теплий колір

Жуль Маро, Блакитний – теплий колір, Видавництво, 2024 – 180 с.
 
«Блакитний – теплий колір» – французький лесбійський комікс, що, на відміну від багатьох інших квір-коміксів став дуже

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"