У Києві не можуть знести пам’ятник Пушкіну через його охоронний статус 

У Києві не можуть знести пам’ятник Пушкіну через його охоронний статус 

Київська міська рада підтримала петицію про демонтаж памʼятника російському поету Алєксандру Пушкіну в одному з районів столиці, але наразі не може його знести через охоронний статус. Про це йдеться у відповіді київського міського голови Віталія Кличка на петицію.

 

«Враховуючи повномасштабне вторгнення Російської Федерації та широкомасштабну збройну агресію на території України, а також актуальний суспільний запит, підтримую електронну петицію № 12081 “Демонтуйте пам’ятник Пушкіну на Шулявці”», – йдеться у документі.

Як пояснюється в офіційній відповіді, пам’ятник, встановлений на Берестейському проспекті, занесений до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятка монументального мистецтва національного значення, з охоронним номером 260040-Н.

 

Тому «вирішення питання його демонтажу має здійснюватися у правовому полі відповідно до чинного законодавства у сфері охорони культурної спадщини».

 

Рішення про вилучення, зняття з обліку та переміщення цього об’єкта має ухвалювати Кабінет Міністрів України за поданням Міністерства культури та інформаційної політики України.

 

Нагадаємо, у Ризі демонтували пам’ятник Пушкіну

 

Оригінал статті на Suspilne: У Києві не можуть знести пам’ятник Пушкіну через його охоронний статус 

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

Як минув Лондонський книжковий ярмарок для українських видавництв

У столиці Великої Британії відбувся Лондонський книжковий ярмарок, де діяв український національний стенд, а свої книжки представили 8 українських видавництв. 
Роботу націоонального сте

Оголосили переможців конкурсу «Мальопис року 2023»

Оприлюднили переможців конкурсу коміксів «Мальопис року 2023». Імена переможців назвали під час церемонії нагородження.
Відзнаку отримали:
Найкращий художник
Ігор Баранько («Вдовичка. К

Склали перелік 25 найпопулярніших українських книжок на Goodreads

Одні з найбільш популярних видань українських авторів на Goodreads – книжки Максима Кідрука, Тамари Горіха Зерня, Анастасії Левкової та Ілларіона Павлюка та Андрія Сем’янкова. Про це ук

Створили каталог української поезії 2023-2024 років

У межах Національного тижня читання поезії створили каталог «Українська поезія | 2023-2024». Про це повідомили на сайті Українського інституту книги, що й розробив каталог.
До каталогу

Серія постерів Kyiv Posters стала частиною архіву швейцарського музею дизайну

Колекція Kyiv Posters, до якої увійшли роботи відомих сучасних українських дизайнерів та ілюстраторів, стала частиною колекції плакатів Museum für Gestaltung у Цюриху. Про це Читомо пов

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"