«Найкращий книжковий дизайн−2022» приймає заявки

«Найкращий книжковий дизайн−2022» приймає заявки

У 2022 році Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» всьоме проводить конкурс «Найкращий книжковий дизайн». Про це повідомили на сайті фестивалю.

На конкурс можуть подати книжки видавництва, приватні особи, а також інституції та установи-ініціатори видання книжки. До участі у конкурсі можна подати до 5 книжок одного видавництва. 

 

Переможців визначатимуть у 5 категоріях:

 

  • книжки для читання (книжки, у яких домінує текстова частина; поезія, проза, фікшн, нон-фікшн);
  • візуальна книжка (видання, у яких домінує візуальна частина; видання про мистецтво, альбоми, фотокниги, каталоги, книжки зі значною кількістю зображень, графічні романи тощо);
  • дитяча книжка (дитяча й підліткова книжка різних жанрів і видів, дитячі графічні романи);
  • утилітарна (книга переважно прикладного характеру, науково-популярна книга, наукова, навчальна література, путівники, кулінарна книга тощо);
  • експеримент (самвидав, фотокниги, артбуки і лімітовані видання, зіни, графічні романи тощо).

 

Переможцями стануть 15 видань, по 3 у кожній категорії. Гран-Прі через повномасштабне російське вторгнення та спричинені ним труднощі для українських видавництв не присуджуватимуть.

 

«Ми вирішили провести конкурс, попри скасований 11-й Книжковий Арсенал, складні умови, в яких ми всі працюємо сьогодні, в яких створювали цьогоріч свої книжки українські видавці, книжкові дизайнери. Але цей складний рік стався з нами всіма, він мав свої втрати, але й свої здобутки. Ми хочемо відзначити найкращих, назвати їхні книжки та подякувати їм, а також не втратити можливість представити цього року український книжковий дизайн на світовому конкурсі Best Book Design from All Over the World у Німеччині», — наголосила Юлія Козловець, координаторка Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».

 

Конкурс проводять у співпраці з Goethe-Institut в Україні, за підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку та Фонду Buchkunst.

 

«Попри надзвичайно складні умови, в яких опинилися видавці, книжкові дизайнери та поліграфісти через війну, проведення цьогорічного конкурсу на найкращий книжковий дизайн – це можливість вкотре нагадати світові про стійкість та наполегливість української культури», — зазначив Фабіан Мюльталер, Директор Goethe-Institut в Україні.

 

Дедлайн подання заявок та друкованих примірників книжок — 23 грудня включно. 

 

До участі прийматимуть книжки, які були надруковані в період з червня 2021 року по грудень 2022 року і не були заявлені до конкурсу раніше. Детально про умови подання тут.

 

Подати заявку можна за посиланням.

 

Нагадаємо, переможцями у 2021 році стали 5 видань.

 

 

Чільне зображення: Книжковий Арсенал

Оригінал статті на Suspilne: «Найкращий книжковий дизайн−2022» приймає заявки

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

В Угорщині видали поетичну антологію, до якої ввійшли вірші Ії Ківи

У будапештському видавництві Labirint вийшла поетична антологія “Hét nyelven beszélünk” («Усі ми говоримо однією мовою»), куди увійшли вірші української поетки Ії Ківи. Про це вона пові

Створили петицію щодо усунення Булґакова з публічного простору

Громадські активісти закликали підтримати петицію щодо усунення Міхаїла Булґакова з публічного простору Києва. Про це йдеться у петиції на сайті Київської міської ради.
Автор петиції —

Премія Ґонґадзе-2024 оголосила короткий список

Капітула Премії імені Георгія Ґонґадзе визначила короткий список номінантів на здобуття відзнаки за 2024 рік. Про це повідомили на сайті премії.
Фіналістками премії стали:
 

Анна Бабін

Збірка Галини Крук у шортлисті премії Griffin Poetry Prize

Поетка Галина Крук увійшла до короткого списку міжнародної поетичної премії Griffin Poetry Prize з книжкою “A Crash Course in Molotov Cocktails”. Про це повідомили на сайті премії.
Пере

Самотні нормальні люди: 5 актуальних українських прозових книжок

Класика новелістики, романи виховання, постмодерністські експерименти, ніжні тексти в атмосфері fin de siècle — у добірці української прози «Читомо» є все і трохи більше. А ще у фокусі

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"