Книга автора, родом із країни льону…

Книга автора, родом із країни льону…

У залі літературної слави Львівської обласної організації Національної спілки письменників України відбулася презентація вперше опублікованого роману Зянона Пазьняка – білоруського політика, вченого, письменника і публіциста.
 

Свого часу він перебував в опозиції до авторитарного режиму Лукашенка і пережив не один замах на своє життя. Тож сьогодні змушений  жити за межами рідної Білорусі, отримавши  політичний притулок у Сполучених Штатах Америки.
 
Роман «Гіркий запах полиновий…» вийшов в українському перекладі Іви Подольської у видавничій  серії  Міжнародного літературного конкурсу рукописів прози «Крилатий Лев». В ньому майстерно описані події підсовєцької батьківщини автора другої половини двадцятого століття в добу тоталітаризму.  На художніх прикладах людських доль письменник розкриває внутрішній світ своїх співвітчизників, які живуть у сусідній з нами державі.

В.о. голови ЛОО НСПУ Олександр Дяк

У презентації взяли участь письменники та гості, зокрема український правозахисник, публіцист, віцеректор Українського католицького університету у Львові Мирослав Маринович, народний художник України Віктор Москалюк, фрагментами картини якого оформлено обкладинку  книжки,  директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука Тетяна Пилипець,  лавреатка Національної премії імені Тараса Шевченка Галина Пагутяк, письменники Ольга Кіс, Юрій Грешко та Леся Бернакевич, яка виконала одну з  улюблених пісень Зянона Пазьняка «Полонез Огінського» білоруською мовою.
 
Модерував літературний редактор і видавець роману, в.о. голови ЛОО НСПУ Олександр Дяк.
 
Автор фото – Йосип Марухняк
 
Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

 

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: Книга автора, родом із країни льону…

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

У метро Києва встановили назву станції «Площа українських героїв»

У Києві встановили літери на перейменованій станцій метро «Площа Українських Героїв». Про це на своїй фейсбук-сторінці розповів шрифтовий дизайнер Богдан Гдаль. 
Відлиті у повнорозмірні

Чародійницькі ліки для читачів

10 квітня ошатна бібліотека селища Слобожанське Дніпропетровської області приймала довгоочікуваних гостей – митців Еліну Заржицьку та Олену Швець-Васіну.

На зустрічі були присутні вчителі Слобожанськ

Карандєєв у Херсоні оглянув театр, музей і бібліотеки

Т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час робочої поїздки в Херсон оглянув обласний театр, музей і бібліотеки.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінф

Перекладачка Ірина Маркова потребує допомоги

Перекладачка Ірина Маркова потребує допомоги у лікуванні. Про це повідомили на фейсбук-сторінці видавництва Komubook.
«Талановита перекладачка і просто дуже мила та розумна дівчина Ірин

Поет і військовий Дмитро Лазуткін став речником Міноборони

Військовослужбовець, поет, лавреат Шевченківської премії 2024 року Дмитро Лазуткін став речником Міністерства оборони України. Про це повідомили в етері телемаратону, відрекомендувавши

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"