Владислав Берковський офіційно очолив Український культурний фонд

Владислав Берковський офіційно очолив Український культурний фонд

Міністерство культури та інформаційної політики України затвердило Владислава Берковського на посаді Виконавчого директора Українського культурного фонду. Про це повідомили на офіційному сайті УКФ.

Офіційне представлення виконавчого директора колективу Фонду відбулось 14 червня за участю заступниці міністра культури та інформаційної політики України Лариси Петасюк.

 

Лариса Петасюк підтримала новопризначеного очільника УКФ та запевнила, що Міністерство культури та інформаційної політики готове й надалі сприяти вдосконаленню діяльності Фонду.

 

«Перед нами стоять амбітні завдання, тож сподіваюся на взаємну підтримку, допомогу і високий професіоналізм. Зі свого боку я націлений максимально сприяти розвитку діяльності Українського культурного фонду як в національному, так і світовому культурному просторі, готовий чути кожного з вас, тож відкритий до ідей та ініціатив. Впевнений, що разом та у тісній співпраці з Міністерством ми досягнемо поставлених цілей», – наголосив у своєму зверненні до колективу Владислав Берковський.

 

Владислав Берковський − фахівець з державної політики в архівній сфері, джерелознавець, кандидат історичних наук.

 

2000 року закінчив гуманітарний факультет Національного університету «Острозька академія». У лютому 2012-го закінчив Національну академію державного управління при Президентові України за спеціальністю «Управління суспільним розвитком».

 

З 2015 року очолював Центральний державний кінофотофоноархів України ім. Г. С. Пшеничного.

 

Нагадаємо, 8 лютого у попередньої виконавчої директорки Українського культурного фонду Юлії Федів, яка обіймала цю посаду з 2018 року, завершився контракт. Того ж дня Наглядова рада УКФ оголосила конкурс на посаду виконавчого директора установи, в якому Юлія Федів не брала участі.

 

У квітні повноваження Голови Наглядової ради УКФ склав Михайло Захаревич, якого на цій посаді замінила Лариса Мудрак. Після цього Наглядова рада обрала Владислава Берковського новим виконавчим директором Фонду.

 

Додамо, нещодавно експерти Українського культурного фонду та культурних інституцій звернулись з відкритими листами до Президента України і Уряду щодо роботи Наглядової ради Фонду. У листах вимагали вплинути на роботу установи через негативний вплив Наглядової ради на її репутацію та  діяльність загалом.

 

У відповідь на листи в Українському культурному фонді заявили про ймовірність самовідводу голови і членів Наглядової ради через регулярне ускладнення кризи. Відтак, голова Наглядової Ради УКФ Лариса Мудрак склала свої повноваження.

 

Крім того, Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав двох членів Наглядової ради Українського культурного фонду подати у відставку.

Оригінал статті на Suspilne: Владислав Берковський офіційно очолив Український культурний фонд

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

У метро Києва встановили назву станції «Площа українських героїв»

У Києві встановили літери на перейменованій станцій метро «Площа Українських Героїв». Про це на своїй фейсбук-сторінці розповів шрифтовий дизайнер Богдан Гдаль. 
Відлиті у повнорозмірні

Чародійницькі ліки для читачів

10 квітня ошатна бібліотека селища Слобожанське Дніпропетровської області приймала довгоочікуваних гостей – митців Еліну Заржицьку та Олену Швець-Васіну.

На зустрічі були присутні вчителі Слобожанськ

Карандєєв у Херсоні оглянув театр, музей і бібліотеки

Т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час робочої поїздки в Херсон оглянув обласний театр, музей і бібліотеки.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінф

Перекладачка Ірина Маркова потребує допомоги

Перекладачка Ірина Маркова потребує допомоги у лікуванні. Про це повідомили на фейсбук-сторінці видавництва Komubook.
«Талановита перекладачка і просто дуже мила та розумна дівчина Ірин

Поет і військовий Дмитро Лазуткін став речником Міноборони

Військовослужбовець, поет, лавреат Шевченківської премії 2024 року Дмитро Лазуткін став речником Міністерства оборони України. Про це повідомили в етері телемаратону, відрекомендувавши

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"