Меню

Цитата з 18 глави “Дегустатора” Приклад дегустації

Букнет Цитата з 18 глави “Дегустатора” Приклад дегустації

Цитата з 18 глави “Дегустатора” Приклад дегустації

 

 

— Добре. — Кір кивнув. — Є чотири базових параметра, які ми повинні оцінювати: зовнішній вигляд, аромат, смак і післясмак. Почнемо із зовнішнього вигляду. — Кір взяв келих в руку. — Його ще називають одягом або платтям вина. Будь-яке вино, незалежно від сорту, має бути ясним, а його колір — однорідним. Каламутність є ознакою хвороб, від такого вина слід відмовитися. Але тут, в цьому шато, нам точно не попадеться хворе вино. Давай, спробуй оцінити його. — Кір простягнув келих хлопчині.

 

— Гаразд… — хлопець кивнув і взяв келих, починаючи його розглядати.

 

Вино було прозорим і однорідного кольору.

 

— Плаття цього вина ніби цілком відповідне… — сказав, нарешті, хлопець.

 

— «Відповідне» — це недостатня оцінка. — Кір знову посміхнувся. — Давай почнемо з відтінку… Який з наступних відтінків ближче цьому вину? Воно малинове, вишневе, рубінове, пурпурове, фіолетове, гранатове або цегляне? Щоб краще розгледіти колір, потрібно дивитися на вино, підставивши ззаду нього білий фон, наприклад — скатертину…

 

— А в чому відмінність гранатового від рубінового? — хлопець трохи насупився…

 

Продовження читайте на сайті)))

 

https://litnet.com/uk/book/degustator-b96340

Оригінал статті на litnet.com: Цитата з 18 глави “Дегустатора” Приклад дегустації

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення